Mizarska delavnica.

Delavnica je srce vsakega mizarja. “Cimer” po domače. Delavnica ni prava, če ni polna žagovine, pristnega vonja po smrekovi smoli ter najrazličnejših kosov orodja. Je izredno močan magnet za otroke in vnuke. Tu se tkejo družinske vezi. V “cimru” se dosegajo osebne zmage in premagujejo porazi. Ko mizarju delavnica “zleze pod kožo”, ni več poti nazaj.

Uroš

PlecnikChair

Orodjarna

Orodje se lahko razdeli v dve večji skupini. Električno in ročno. Obe vrsti orodij se odlično dopolnjujeta in pri plecnik-chair.com prisegamo na kombinacijo. Za uspešno izdelovanje lesenih produktov, kakršen je Plečnik Stol ali kateri drugi tovrstni izdelek višjega kakovostnega razreda, je po našem mnenju nekoliko bolj pomembno ročno orodje, saj le to ob ustreznem znanju in pravilni uporabi, doprinese dodano vrednost izdelka.

Obdelovanec

Izdelek gledamo z očmi in otipamo z rokami. Pri izdelavi Plečnik Stola je, poleg vseh postopkov kot so rezanje, rezkanje, oblanje in skobljanje polizdelkov na ustrezne dolžine oziroma debeline, izredno pomembna končna obdelava lesne površine.

Tradicija

Z uporabo ročnih obličev in rezil iz najkakovostnejših vrst jekla lahko zagotovimo prvovrstno površino, ki je ni moč primerjati z nobeno drugo. Potrebno je tudi zavedanje, da tovrstna površina pride do izraza, drugače povedano otipa, le kot oljena ali voskana in nikakor ne lakirana.

Preciznost

Izjemno so pomembni čisti in natančni rezi. Z uporabo specialnih žag (Japonska tehnologija je izjemna) in pravilnim rokovanjem, dobimo reze, ki so čisti in izredno natančni, kar je tudi eden od pogojev za konstrukcijsko brezhiben produkt.

Kakovost

Strgalniki in strgulniki, dleta ter dolbila, rašpe, C-kline, kotniki, črtalniki, markirni noži in raznovrstna merilna orodja so pravtako nujni sestavni del vsake mizarske delavnice in morajo bit izdelani zelo kvalitetno ter natančno.